De Via Alpina als leidraad

Het jaar 2021: een nieuwe start!

Om de kaart te vergroten a.u.b. op het vakje in de linkerbovenhoek klikken! De grotere kaart opent op een nieuwe pagina.


4 januari 2021

2021: we hopen dat wandelen in de Alpen weer mogelijk zal zijn…!

De Via Alpina: de uitgebreide verzameling van langeafstandswandelwegen in de Alpen, waarvan de langste route door alle acht Alpenlanden loopt, van Triëst in Italië naar Monte Carlo in het Vorstendom Monaco. De Routes bestaan in totaal uit 342 dagetappes.

Sinds 2011 is er de officiële website over de Via Alpina. Geïnspireerd door dit project heb ik begin 2017 een website opgezet, “Pauline wandelt”, over de Via Alpina en wandelen in de bergen in het algemeen. 2021 zal het mijn vijfde wandeljaar in de Alpen worden!

Het jaar 2020 dat ik in mijn eerste blog van dat jaar de titel “Keep on moving in the Alps” meegekregen had, heeft voor de gehele wereld in het teken van de verwoestende en ontwrichtende COVID-19 pandemie gestaan: hierdoor was het – in ieder geval voor mij… – niet mogelijk gebleken om naar het Alpengebied te reizen en daar te wandelen en erover te berichten. En deze pandemie is nog niet onder controle…

Omdat ik niet weet wanneer ik weer real time in de richting van de Alpen kan gaan, heb ik een nieuw onderdeel in de website geïntroduceerd: “De Alpen en de Lage Landen”, te vinden in de menubalk. Ik zal hierbij dwarsverbanden tussen het Alpengebied en Nederland uitwerken – en er zijn er vele! Daarom hoop ik dat ook in dit jaar jullie, beste lezers, mij opnieuw willen volgen op deze reis! Ook hier geldt weer “De weg is een doel!

De laatste vijf blogs worden – zoals steeds – aangegeven in de sidebar. Als jullie eerdere blogs over o.a. de Via Alpina willen lezen, klik dan a.u.b. hier: jullie worden naar de pagina “Archief op tot nu toe geposte berichten” geleid. Daar kunnen jullie het blog vinden dat jullie zoeken. Voor de overige reisverslagen (zoals over Nieuw-Zeeland en De Alpen en de Lage Landen) kunnen jullie hier klikken: dan komen jullie terecht op de pagina “Archief op overige reisverslagen”.

Met hartelijke groet,

Pauline

1 reactie

  1. D.Heij

    Goede positieve inborst. Succes dit jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 Wandelen in de bergen

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑