De Via Alpina als leidraad

2024: een wandeljaar met een extra dag!

Om de kaart te vergroten a.u.b. op het vakje in de linkerbovenhoek klikken! De grotere kaart opent op een nieuwe pagina.


29 februari 2024

Welkom op mijn wandelwebsite!

Het jaar 2024 is een schrikkeljaar – dus heeft februari dit jaar een dagje meer. Het begrip “schrikkeljaar” is afgeleid van het Middelnederlandse woord scricken, dat “met grote passen lopen” of “springen” betekende. Ik vind dat wel een mooie verbinding met “wandelen”! Wandelen is voor mij een heerlijke tijdsbesteding – en erover schrijven ook. Wandelen in de Alpen heeft mijn grootste voorkeur. Ook dit jaar hoop ik daar weer vele mooie tochten te kunnen maken! Natuurlijk heeft Nederland veel wandelplezier te bieden: voor wandelingen in eigen land trek ik ook graag mijn wandelschoenen aan.

Ik hoop dat u als lezer zult kunnen meegenieten van wat ik onderweg zoal tegenkom!

2 reacties

 1. G.J. van den Berg

  Hallo Pauline,
  wat een leuke pagina!
  Eén opmerking over het bord (kilometerraai) in mijn woonplaats Hoek van Holland.
  U vermeldt dat hier het nummer 1071 staat, maar dat moet zijn: 1031.
  Als Registerloods ben ik hier duizenden malen voorbijgevaren.

  • Pauline wandelt

   Dank u voor de aardige reactie – en voor het verbeterpunt: ik heb het meteen aangepast!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 Wandelen in de bergen

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑